6 september 2023

Staverse Kotter: Van Stavoren naar Malta

Jurgen de Boer

Als je ooit hebt getwijfeld aan de zeewaardigheid van een Staverse Kotter, dan is het verhaal van een vader en zoon uit Malta die deze reis aandurfden, iets wat je niet mag missen.

De aanschaf van de Staverse Kotter

Ons verhaal begint in het pittoreske Stavoren, waar de Maltese koper bij Nautisch Kwartier een indrukwekkende Staverse Kotter van 12 meter aanschaft. Deze keuze wekt meteen interesse: waarom een Staverse Kotter? De reputatie van deze boten als stevig, betrouwbaar en geschikt voor lange reizen speelde ongetwijfeld een rol.

Voorbereiding op de reis

De voorbereiding voor zo n lange tocht is cruciaal. Aanpassingen aan de boot, veiligheidschecks en de juiste uitrusting zijn essentieel. Dit onderdeel van het verhaal geeft inzicht in wat er nodig is om een dergelijke reis te ondernemen.

De reis: van Stavoren naar Malta

De reis zelf is een mix van avontuur, uitdagingen en de schoonheid van de open zee. Het traject van Stavoren naar Malta is niet zonder risico s, met variërende weersomstandigheden en navigatie uitdagingen. Deze sectie van je blog kan gedetailleerd ingaan op de route, de ervaringen onderweg, en hoe de Kotter presteerde onder verschillende omstandigheden.

Volop uitdagingen

Na een reis vol uitdagingen en onvergetelijke momenten, bereiken vader en zoon uiteindelijk Malta. Hun ervaringen en de staat van de Kotter bij aankomst geven een duidelijk beeld van de zeewaardigheid van dit schip.

Conclusie: Meer dan een avontuur

De reis van Stavoren naar Malta is meer dan alleen een avontuur; het is een test van de zeewaardigheid van de Staverse Kotter. De ervaringen van de bemanning bieden waardevolle inzichten over wat dit type schip kan doorstaan en hoe het zich houdt onder verschillende omstandig

« TERUG NAAR BLOG

Ook interessant

11 december 2023

Hoe zeewaardig is een Staverse Kotter?

Ad van Lienden

test

LEES VERDER >>